User description

Mest märkbar diabetes

Det betyder inte att du hade diabetes innan du blev gravid eller att du kommer att ha diabetes efter att du har fött barn. Vi ger dig all fakta här. Läs mer om de tidiga varningstecknen på typ 2-diabetes här. Om du inte är säker på vilken typ av diabetes du har, använd denna information för att öppna upp en konversation med din läkare. Dina blodsockernivåer är mer benägna att stiga när du är sjuk eller har en infektion. Vissa människor tror att det blir för tröttsamt att röra sig mer eller att deras tillstånd blir svårare att hantera, och andra är oroliga för sina blodsockernivåer. Om du känner att du löper större risk bör du prata med din arbetsgivare om varför och hur du kan göra arbetsplatsen säkrare för dig eller om förändringar kan göras för att göra miljön säkrare, som att ta en annan roll eller arbeta hemma. Och om du testar positivt för coronaviruset kommer du sannolikt att behöva behandling lokalt och stanna där tills du är bättre. Ju bättre dina kollegor förstår din diabetes, desto lättare blir det att få det stöd du behöver. Det har inte gjorts några randomiserade studier av metformin utan recept köpa hos äldre personer med diabetes, även om klinisk erfarenhet tyder på att det är ett effektivt medel.

Den viktigaste personen i teamet är du – för de beslut som fattas kommer att påverka dig. För att minska risken att utveckla graviditetsdiabetes bör en person hålla en måttlig vikt innan man blir gravid. Vissa människor har gått ner en hel del i vikt och försatt sin diabetes i remission genom livsstils- och dietförändringar eller genom att genomgå en viktminskningsoperation (kallad överviktsoperation). Att köra bil eller motorcykel kallas för grupp 1-körkort. Dessa livsmedel har något som kallas ett högt glykemiskt index (GI) - vi har massor av mer information om detta. Har du diskuterat om du kan fortsätta arbeta hemifrån med din arbetsgivare? Detta kan helt enkelt vara en rekommendation att du arbetar hemifrån eller i en annan roll med tanke på den funktionella påverkan av ditt tillstånd. Detta är ännu viktigare på grund av pandemin, särskilt om ditt arbete och hem är samma just nu. Detta inkluderar att tillhandahålla rena, välventilerade arbetsutrymmen och samråd med sina anställda om hälso- och säkerhetsfrågor. Alla ADA-medlemmar kan bidra, och alla intresserade sjukvårdspersonal kan läsa forumet och svaren. Detta lättlästa häfte förklarar vad diabetes är och hur man kan leva bra med tillståndet.

Läs mer om hur coronaviruset påverkar personer med diabetes. För en mer detaljerad beskrivning av lagstiftningen och för att se själva lagen, gå till Jämställdhets- och mänskliga rättigheterskommissionen. Med tanke på att en matsked ketchup innehåller cirka en tesked socker, ett chokladkex har upp till två, och en liten portion bakade bönor nästan tre, kan du se hur snabbt teskedarna fylls upp. En allvarlig hypo är en där du behöver hjälp och inte kan behandla den på egen hand. Om du får en för mycket, dricker du en halv liter vatten innan du går och lägger dig, kommer du att hålla dig hydrerad. Tillgång till arbete är ett statligt program för att hjälpa personer med långvariga villkor och funktionshinder i arbete. Och du kommer att ha en lägre risk att utveckla diabetesrelaterade komplikationer som kan påverka ditt arbete. Som en del av denna bedömningsprocess har arbetsgivare en skyldighet att rådfråga sin personal och bör dela den slutliga bedömningen med dig. Behandla NHS-personal med respekt. I maj 2020 publicerade NHS England en recension som visade att för yngre personer med diabetes under 50 år var risken att bli allvarligt sjuk inte nödvändigtvis högre än för personer utan diabetes.

Du behöver regelbundna kontroller som en del av din årliga diabetesgenomgång. Dessa källor är inte lika bra som fet fisk, så det är viktigt att inkludera dem regelbundet för att få tillräckliga mängder omega-3-fettsyror. Vilka är de olika typerna av diabetes? Många personer med typ 2 behöver insulinbehandling någon gång och det betyder inte att du inte har hanterat din diabetes bra. På ERP University (ERPU) kan du välja från ett urval av videor som täcker var och en av de 6 nationella standarderna för självförvaltningsutbildning och stöd för diabetes samt videor om navigering på ERP-portalen och ERP-webbplatsen. Detta ger en samordnad skolhälsoinställning till diabetesutbildning och förebyggande. Att gå på en virtuell diabeteskurs kan innebära ledigt från jobbet. Väg upp dina alternativ noggrant och bestäm vad som fungerar bäst för dig. När du ansöker om din provisoriska licens kommer det att finnas en del på formuläret att fylla i om din diabetes.